Podgora je smještena na Makarskoj rivjeri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u mjestu s najduljom pomorskom i ribarskom tradiciju u zoni. Danas u mjestu živi 1534 stanovnika. Nekada je Podgora imala desetak trgovačkih brodova i ribarica, a i danas je ta tradicija očuvana kroz ribarstvo i turističke brodove koji Podgoru provezuju s okolnim otocima i nude jednodnevne izlete u brojna obližnja odredišta na otoku Hvaru, Braču i Korčuli. Pješice se može obići Gornja Podgora, koja se nalazi nekoliko kilometara iznad Podgore ispod Biokova, s nekoliko zanimljivih objekata kao što su crkva Svih svetih (onecroatia.info), zgrada Parka prirode Biokovo (biokovo.com), nekadašnja osnovna škola te nekolicina spomenika i starih zaseoka. Autom se može napraviti zanimljiv poludnevni izlet u Park prirode Biokovo čiji ulaz se nalazi iznad Podgore.

Dobra prometna povezanost s okolnim interesantnim izletničkim destinacijama poput Splita (70 km), Dubrovnika (213 km), svetišta Međugorje (80 km),starog grada Mostara (114 km) čini ovo mjesto idelnim za aktivan odmor.

Obližnji grad Makarska (10 km) nudi bogati noćni život s brojnim kafićima, noćnim klubovima, koncertima i drugim zabavnim programom. Franjevački samostan u Makarskoj ima jedinstveno zbirku školjaka na svijetu. U Makarskoj možete naći veći izbor za shopping i doživjeti ljetnu vrevu i pravi ugođaj destinacije s puno turista i sadržaja.

Do Podgore se jednostavno dolazi autocestom A1 Zagreb – Ravča, izlaz Cisto Provo, 48 km udaljen od Podgore.